× Forum Header

[Help] Cannot go to linux cnc after stepconfig files created

More
29 Jun 2017 09:36 #95160 by markymarkvt
markymarkvt created the topic: [Help] Cannot go to linux cnc after stepconfig files created
Hello everyone!
I'm just a beginner to linux CNC, i'm using a Black Beagle Bone device with machinekit installed , after i created a stepconfig profile,i saw that it created a shortcut and my stepconf folder on Desktop,but however i cannot launch it to go to axis menu. I got this enror messages:


can't read "::sampleconfigs_node": no such variable
can't read "::sampleconfigs_node": no such variable
    while executing
"if {"$node" == "$::myconfigs_node"} {
             $::detail_box insert end "Your existing configs"
          } elseif { "$node" == "$::sampleconfigs_..."
    invoked from within
"if [file isdirectory $node] {
          if {"$node" == "$::myconfigs_node"} {
             $::detail_box insert end "Your existing configs"
          ..."
    (procedure "node_clicked" line 72)
    invoked from within
"node_clicked "
    (command bound to event)

Can anyone help me to fix this problem? Thank you very much
More
04 Jul 2017 10:20 #95348 by andypugh
andypugh replied the topic: [Help] Cannot go to linux cnc after stepconfig files created
You might be asking in the wrong place, Machinekit has diverged a long way from LinuxCNC. However this error seems to be arising in Tcl code (I thought that Machinekit were allergic to Tcl) which is common with LinuxCNC.

Does any config work?

Something looks a bit "funny" as your "My Configs" seems to contain all the standard "Sample Configs". This could be a Machinekit thing.
Time to create page: 0.062 seconds
Powered by Kunena Forum