Trouble installing NativeCAM

More
31 May 2017 14:15 #93889 by grump
grump replied the topic: Trouble installing NativeCAM
option -t not recognized

Standalone Usage:
ncam [Options]

Options :
-h | --help this text
(-i | --ini=) inifilename inifile used
(-c | --catalog=) catalog valid catalogs = mill, plasma, lathe

To prepare your inifile to use NativeCAM embedded,
a) Start in a working directory with your LinuxCNC configuration ini file
b) Type this command :
ncam (-i | --ini=)inifilename (-c | --catalog=)(valid catalog for this configuration)

A backup of your inifile will be created before it is modified.

After success, you can use it embedded :
linuxcnc inifilename
More
31 May 2017 15:12 #93892 by FernV
FernV replied the topic: Trouble installing NativeCAM
The message says :

You can clone the latest version and the instructions on how to do it are in README.md or better yet use
./ncam.py -t -i(your inifile)

Fern
More
01 Jun 2017 10:09 - 01 Jun 2017 10:28 #93920 by grump
grump replied the topic: Trouble installing NativeCAM
A fresh install of complete system, latest cloned NativeCam, created a new my-mill.ini, followed instructions in readme.md.
I now have the same blank Nativecam tab that I already had.



Nativecam works fine in stand alone but will not be seen in axis tab, I couldn't do it before and I still can't now, I know it must be me doing something wrong but I am buggered if I know what?


Thanks for persevering with me but I am sure you would like to iron out any glitches before putting it in the distro.


[

File Attachment:

File Name: my-mill_20...01-2.ini
File Size:3 KB
Attachments:
Last Edit: 01 Jun 2017 10:28 by grump. Reason: A better screenshot
More
01 Jun 2017 13:52 #93931 by FernV
FernV replied the topic: Trouble installing NativeCAM
Thanks for posting your terminal output, I think I see your problem now...

I will do some testing and find the solution to this and let you know when fixed.

Fern
More
01 Jun 2017 15:20 #93949 by grump
grump replied the topic: Trouble installing NativeCAM
Bless ya mate, and again thanks for all you are doing.
Keep up the splendid work, Should you not have your own forum on this board for NativCam only?
It would be easier than looking through so many posts.
More
01 Jun 2017 15:58 #93957 by tommylight
tommylight replied the topic: Trouble installing NativeCAM

grump wrote: Bless ya mate, and again thanks for all you are doing.
Keep up the splendid work, Should you not have your own forum on this board for NativCam only?
It would be easier than looking through so many posts.

+1
More
02 Jun 2017 11:32 #93996 by grump
grump replied the topic: Trouble installing NativeCAM
Well it does seem to me that it is distro dependant unless Fern has cracked it.
I have installed kde-full on my lappy this am. Updated kernel to latest PREEMT. Cloned the lcnc from git, cloned NativeCam and 'Voila'.



Of course this doesn't help with the other install of LXDE-core but at least I know it's not me cocking it up.
Attachments:
More
02 Jun 2017 15:47 #94013 by FernV
FernV replied the topic: Trouble installing NativeCAM
Hi,

Your previous version of linuxcnc was : 2.8.0-pre1-3133
your new version is : 2.8.0-pre1-3142

Glad it works with this version

Fern
More
07 Jul 2017 17:27 #95476 by SteveT
SteveT replied the topic: Trouble installing NativeCAM
Hi, I have now installed NativeCam and all looks okay except for one problem, I keep getting the following error.

G-Code error in ncam.ngc
/home/steven/linuxcnc/configs/my-mill_4axis/ncam/scripts/ncam.ngc:
Named parameter #<_tool_usage> not defined

Also are there any tutorial for NativeCam other than Utube?

Any help would be good :-)

Thanks Steve
More
08 Jul 2017 16:00 #95506 by Clive s
Clive s replied the topic: Trouble installing NativeCAM
Fern Would you mind giving me the command line to edit the launcher to be able to use Lathe instead of mill.

This is my Ncam working command line for Mill ncam -i /home/clive/linuxcnc/configs/baz_test/baz_test.ini

Thanks
Moderators: Rick G
Time to create page: 0.107 seconds
Powered by Kunena Forum