Have I Smoked My Motherboard? - SOLVED

More
31 May 2019 08:34 #135451 by HueyHQ
After making great progress with my servo tuning, and getting some actual movement, I put in the cheap Chinese PCI-E parallel card I had just received, and on next boot, and all subsequent, I now get these wavy lines all over the screen:

I've removed the card, I've tried the gfx card in another slot, to no change at all.
I've yet to try the onboard VGA (no VGA on screen I have), or another gfx card, or to try a RIP version - unfortunately, I got called away for work immediately after.

Just wondering if anyone knows what this is, as I have no idea!
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 May 2019 09:17 #135454 by pl7i92
seams to me as the Graphic card slots have alot of dirt

try without power for 10minutes to get the slots cleend by a Non oild airblow max 0,5PSI

Low wind
The following user(s) said Thank You: HueyHQ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Jun 2019 00:33 #135516 by tommylight
Those are very regular shapes, repeated, some shorter than others!
Never seen that, but it sure does not look like graphic problems.
Try booting from USB, see if it persists.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jun 2019 09:14 #135621 by HueyHQ
Figured it out - the graphics card had gone faulty.

Stole the SFF one out of the kids computer, and I'm back in business!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jun 2019 23:33 #135673 by tommylight
Glad you got it and thanks for reporting back, someone else might need it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jun 2019 02:41 #135688 by HueyHQ

tommylight wrote: Glad you got it and thanks for reporting back, someone else might need it.

Definitely - it certainly enhances the forum when an issue has a known solution for others to find.
pl7i92 was onto it when he suggested the gfx card connection was dirty.
Other symptons were the computer would lock-up/freeze intermittently.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.317 seconds
Powered by Kunena Forum