Thread pitch only 72% of commanded value.

More
26 Jan 2016 08:55 - 26 Jan 2016 08:58 #69113 by RotarySMP
Thanks PCW.

There is a dead link in the following error wiki page. The graph doesn't show. Where should I report that?
wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Following_Error

According to my StepConf produced .ini, I have:
FERROR =1
MIN_FERROR=.25
MAX_VELOCITY =30.319xxxx

Since the pitch lagged three mmm behind the commanded pitch, should it not have errored out once it exceeded 1mm?

I can se that I need to spend more time tuning the motion. I have a Gecko 201 onto a 4.5A Nema 34 running at 70V, so I should be able to increase the max velocity and acceleration quite a bit.

regards,
Mark
Last edit: 26 Jan 2016 08:58 by RotarySMP.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Jan 2016 15:02 #69122 by PCW
Not sure why you did not get a following error but I expect the test is working
plotting Z's ferror might be valuable ( those settings are still quite large and should not need to be)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Jan 2016 00:29 #69178 by BigJohnT

Thanks PCW.

There is a dead link in the following error wiki page. The graph doesn't show. Where should I report that?
wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Following_Error


The wiki is maintained or not by users so it is usually out of date or broken but does have a ton of useful information if you can weed through the outdated stuff.

JT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Jan 2016 00:33 - 28 Jan 2016 00:35 #69179 by BigJohnT

According to my StepConf produced .ini, I have:
FERROR =1
MIN_FERROR=.25
MAX_VELOCITY =30.319xxxx

Since the pitch lagged three mmm behind the commanded pitch, should it not have errored out once it exceeded 1mm?

I can se that I need to spend more time tuning the motion. I have a Gecko 201 onto a 4.5A Nema 34 running at 70V, so I should be able to increase the max velocity and acceleration quite a bit.

regards,
Mark

My plasma goes 7 in/sec on nema 23 which are faster usually that 34 and about the same voltage. What kind of position feedback are you using with a stepper?

JT
Last edit: 28 Jan 2016 00:35 by BigJohnT.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Apr 2016 09:47 #73090 by RotarySMP
Sorry for the late response. I had to rescrape the front spindle bearing.

There is no position feedback directly on the Z axis, just on the spindle. I made a 45 tooth Encoder wheel + index on the lathe spindle.

Mark

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: piasdom
Time to create page: 0.125 seconds
Powered by Kunena Forum