7i92h with 7i77, 7i74,7i71,7i70,7i73

More
03 Oct 2020 13:45 #184687 by Thods1222
Hello all, I need a little help. I am currently retrofitting a Cincinnati Arrow 1000 with new computer guts and linuxcnc. I salvaged the arrows original computer housing fit the new motherboard and mesa cards to physically resemble the original acramatic 2100. I have been able to get the 7i92h communicating with the 7i77 but it seems like the 7i74 connected to the 7i71, 7i70, and 7i73 isnt communicating. The 7i70 and 7i71 currently connected have the red led illuminated signifying no comms. I am running the 7i92_7i77_7i74d.bit file that was mesaflashed to the 7i92h. Please let me know what is needed to start troubleshooting to get comms up. Thanks in advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Oct 2020 14:04 #184690 by BeagleBrainz
I had an issue the same. Turned out the firmware was wrong.
Search the forum it was only like 3 weeks or so ago.
Was just checking on my phone So I can’t pull up too much info.
The following user(s) said Thank You: Thods1222

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Oct 2020 14:13 #184691 by Thods1222
Thank you, I will see if I can find it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Oct 2020 14:40 - 03 Oct 2020 14:41 #184692 by PCW
The incorrect bitfile was for a 7I76+7I74 configuration. The 7i92_7i77_7i74D.bit bitfile is correct.
It does put the 7I74 on SSerial port 1, so you must enable SSerial port 1 in your HAL file:

sserial_port_0=00 sserial_port_1=00000
Last edit: 03 Oct 2020 14:41 by PCW.
The following user(s) said Thank You: Thods1222

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Oct 2020 18:15 #184712 by BeagleBrainz
Sorry Pete.
The following user(s) said Thank You: Thods1222

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Oct 2020 18:41 #184715 by PCW
I could not remember either until I looked at the file dates here...
The following user(s) said Thank You: Thods1222

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Oct 2020 23:39 #184763 by Thods1222
Thanks everyone, I can see the 7i70 and 7i71. I am going to start assigning pins..yay!. One question, when I start axis it gives me a "7i71 channel 1 has old firmware that should be updated" how do I update the firmware? Man I am learning so much in getting these machines moving again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Oct 2020 23:54 #184765 by PCW
Ack! there should not be any old firmware 7I71s around
What does the swrevision hal parameter show?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Oct 2020 02:15 #184772 by Thods1222
Pardon my noobness, how/where do I find the sw parameter?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Oct 2020 03:59 #184778 by Thods1222
I think I found it.
Hm2_7i92.0.7i71.1.1.swrevision

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: PCWjmelson
Time to create page: 0.165 seconds
Powered by Kunena Forum