Mesa 7I84 problem

More
22 Jan 2021 11:02 #196196 by tancorny
Mesa 7I84 problem was created by tancorny
It's my first post on this forum - I want to say hello for everyone.

I'm retrofiting Biesse Rover 322 and I have problem with mesa cards 7i84. My configuration is 7i92, 7i77, 7i74 and 7i84 - 5 pcs. My problem is that I dont see 7i84 cards in my linuxcnc.

I've checked everything:
- vin power - conected
- field power A and B - conected
- cables OK and conected
- in hal file i have:
loadrt hm2_eth board_ip="10.10.10.10" config=" num_encoders=6 num_pwmgens=0 num_stepgens=0 sserial_port_0=000000"
- 7i92 card is configured on: 7i92_7i77_7i74D.bit file
- mesaflash readhmid give me the same results as pin file
- on 7i84 cards I've two yellow and one red led

I have no idea what I'm doing wrong... I need help!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 11:08 #196198 by tommylight
Replied by tommylight on topic Mesa 7I84 problem
Post the readhmid results.
Are you sure the DB25 connectors are connected to the right equipment?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 11:22 #196202 by tancorny
Replied by tancorny on topic Mesa 7I84 problem
Connectors I conected first pin to first pin and so on. I make foto my conections.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 11:56 #196204 by tancorny
Replied by tancorny on topic Mesa 7I84 problem
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 12:03 #196205 by tancorny
Replied by tancorny on topic Mesa 7I84 problem
readhmid results as attachment

File Attachment:

File Name: 7i92_7i77_7i74D.txt
File Size:4 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 12:33 #196206 by tommylight
Replied by tommylight on topic Mesa 7I84 problem
Everything looks OK there, so here is the loadrt line for such a setup
loadrt hm2_eth board_ip="10.10.10.10" config=" num_encoders=6 num_pwmgens=0 num_stepgens=0 sserial_port_0=00000000 sserial_port_0=00010000 sserial_port_1=00200000"
The following user(s) said Thank You: tancorny

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 13:01 #196213 by tancorny
Replied by tancorny on topic Mesa 7I84 problem
I've changed loadart line and linuxcnc report errors:
Unknown parameter 'sserial_port_0=00010000 sserial_port_1=00200000'

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 13:03 #196214 by tommylight
Replied by tommylight on topic Mesa 7I84 problem
Replace the whole line, just copy and paste, do not edit the line

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 13:16 #196222 by tancorny
Replied by tancorny on topic Mesa 7I84 problem
Succes in 66%, cards on socket 1 and 2 works and I see pins but card on socket 0 stiil not work

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 13:20 #196224 by tommylight
Replied by tommylight on topic Mesa 7I84 problem
Do not use socket 0 ( or was it 8 ???? ).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: PCWjmelson
Time to create page: 0.220 seconds
Powered by Kunena Forum