CNC Lathe with Simodrive 611, Mesa 5i25+7i77. Orion PD200

More
03 Jan 2020 07:40 #153867 by bufal
Hello everybody,
I am retrofitting cnc lathe, the year of manufacturing 1990.
The machine has:
-Tool turret, Sauter
-Hydraulic system with chuck/tailstock
-Analog Siemens drives, (±10V), with tacho. Encoders are connected to the motors by belts( spindle has 1:1 ratio, axis isnot).
On the hands I have MESA 5i25+7i77.
I have installed Linux CNC, when the programm is running the LED is blinking.
Encoders are not connected yet.
On the 1st stage i would like to run the spindle, but nothing happens.
On the TB5/0 i have ±15V during the test.

Questions:
1)Is the scheme of wiring correct? The motor isn’t moving, spindle encoder not connected.

2)Should i take the signals from encoders from the Simodrive? Or i should hold only tachogenerator signals on the drivers, and connect the encoder to MESA board directly?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jan 2020 08:04 #153869 by tommylight
forum.linuxcnc.org/10-advanced-configura...ning-detailed-how-to
read that, plenty of info about wiring 7i77 to other components.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2020 14:33 #181452 by Niclai
Hi
I have the same CNC Lathe but I don't have the wiring diagram.
Do you have it, and if yes, I would lime to know if you could uploud for me
Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cncbasher
Time to create page: 0.161 seconds
Powered by Kunena Forum