Solidcam to EMC2 post processor

More
25 Jul 2013 02:51 - 30 Jul 2013 17:15 #37003 by hardware_crash
Last edit: 30 Jul 2013 17:15 by hardware_crash.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2013 13:19 - 25 Jul 2013 15:36 #37016 by icizrt
Did you also copy Fanuc5a.PRP and Fanuc5a.vmid files?
I'm not sure if it solves the problem, but anyway, they are in my gpptool directory.
I attach my "set", check if is works or not.
Be careful, in Fanuc5a.vmid I set the max spindle speed to 18000 rpm (because of my machine goes up to that value), you should set it down to your hardware's maximum.
Adam

Editining: I don't know why, but my attachment doesn't appear, sorry... I try it again later.

This time try to attach as .zip... let's see


File Attachment:

File Name: SolidCam_E...or_2.zip
File Size:8 KB
Attachments:
Last edit: 25 Jul 2013 15:36 by icizrt.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2013 15:19 #37021 by cncbasher
Adam ,
attach files as a zip archive should work dependant on file size
if you have problems attaching , send it to me directly and i'll make sure it makes it

Lukas,
your problem I think relates to perhaps typo's , you say Dely etc it should be Delay colent should be coolent

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2013 15:37 #37022 by icizrt
Thanks!

So, it worked as a .zip... find my files in my previous post!

Good luck!
Adam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2013 17:41 - 30 Jul 2013 17:13 #37025 by hardware_crash

cncbasher wrote: Adam ,
attach files as a zip archive should work dependant on file size
if you have problems attaching , send it to me directly and i'll make sure it makes it

Lukas,
your problem I think relates to perhaps typo's , you say Dely etc it should be Delay colent should be coolent

Last edit: 30 Jul 2013 17:13 by hardware_crash.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2013 18:21 #37027 by cncbasher
Lukas ,
let me know what you find , I don't at the moment have solidcam 2013 installed , so cant check directly , but I will be upgrading in the next day or so
once I have my databases backed up . so any problems i'll take a look at

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2013 18:23 - 25 Jul 2013 18:24 #37028 by icizrt
Lukas,

When I had trouble with making this stuff work, I also faced to these variable-error massages.
Especially when I chose Fanuc (not the Fanuc5a) machine and tried to set a previous version of postprocessor-file (downloaded also from this forum).
These files (I attached) solved the problem for me, hope that they also work in SolidCAM 2013...
Last edit: 25 Jul 2013 18:24 by icizrt. Reason: misspelling

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2013 23:36 - 30 Jul 2013 17:14 #37035 by hardware_crash
Last edit: 30 Jul 2013 17:14 by hardware_crash.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jul 2013 00:29 - 30 Jul 2013 17:14 #37074 by hardware_crash
The variables were renamed in the new versions till 2011 .

mist_coolant was renamed to mach_mist_coolant
flood_collant was renamed to mach_flood_coolant

and so on ..
Last edit: 30 Jul 2013 17:14 by hardware_crash.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Aug 2013 02:41 #38088 by spangledboy
The LINUXCNC.GPP post processor file works well in SolidCAM 2013 for me.

However, be aware that the G43 command has been commented out in it, so G code created with this will not carry out tool length compensation. If you don't carry out any tool changes in a given job you won't notice, but when you do change to a tool with a different length you may well suffer a tool crash as I did yesterday.

It serves me right for not checking my code properly before running it, but just a word of warning for others who may want to use this file.

The relevant lines are numbers 399 & 400 as shown below:

;gcode = 43
;{nb, 'G'gcode, ' H'tool_number, ' D'(tool_number+30), ' '}

Remove the leading ; to re-enable the lines. I also think that the D parameter is not supported in G43 for LinuxCNC, so I removed that part from the second line.

Ben

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Skullworks
Time to create page: 0.106 seconds
Powered by Kunena Forum