emc2 mill programing issues.

More
12 Aug 2019 01:32 #141941 by Roland2161
Good evening,

I am trying to run the program attached in my 3 axis mill. The program loads into the computer fine, and shows the tool paths on the screen. I then touch off each tool to my known location on top of my vice for the g43 height offsets. I then touch off on my work piece XYZ and set my g54 Z height with the first tool of the program (t1).

With tool at the .100" G54 touch off height, I hit cycle start, and an error will pop up saying move on joint 2 (z axis) will exceed its positive limit. And the move is G53 Z0 a few lines in. Its the very first g53 move.
I am using this Spangled (sp?) guys post processor off of this website. Any insight on what I could be doing wrong would be lovely.

Program is attached. Thank you.

File Attachment:

File Name: 0811.ngc
File Size:1,171 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Aug 2019 05:40 #141946 by pl7i92
Replied by pl7i92 on topic emc2 mill programing issues.
hi
G53 moves are not suportet at Gcode
You do not need this
just Delete this G53 move
The following user(s) said Thank You: Roland2161

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Aug 2019 17:05 #142044 by Roland2161
That was it runs like a champ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Aug 2019 22:14 #142085 by andypugh

pl7i92 wrote: hi
G53 moves are not suportet at Gcode


What do you mean by this?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Skullworks
Time to create page: 0.076 seconds
Powered by Kunena Forum