problem with probe screen (solved)

More
19 Apr 2020 19:15 - 22 Apr 2020 10:37 #164666 by strahlensauger
I configured Probe Screen V2 for a 2.8 linuxcnc stepper driven cnc. In my old config without Probe Screen installed I can touch off the 3 axis and the gcode runs fine. After Probe Screen installed I always get a "Linear move on line 24 exceeds Z's positive limit" and "invalid params in linear command"
Line 24 doesn't refer to the GCode I created, it must be somewhere in the Probe Screen Module, because in line 24 there is no movement in z-axis.
It maybe has something to do with the toolchange module. I suppose.
I just adjusted the Settings in Probe Screen to fit for my machine,
the Remap M6 and the Auto Zero don't affect this error.
Even changing the Max_Limit of the z-Axis runs into the errors described above.
Already I spent hours of reading, but I'm not getting any further.
Help would be much appreciated.
Attachments:
Last edit: 22 Apr 2020 10:37 by strahlensauger.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Apr 2020 07:29 #164796 by bbsr_5a
Replied by bbsr_5a on topic problem with probe screen
Hi
probescreen V2 makes a parameter File in the Machine Folder
what SAFTY value is ther in

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Apr 2020 08:05 - 22 Apr 2020 10:36 #164804 by strahlensauger
The .pref contains no safety value, or di you mean a different file?

[DEFAULT]
chk_set_zero = False
chk_auto_rott = False
ps_searchvel = 300.0
ps_probevel = 10.0
ps_z_clearance = 1.5
ps_probe_max = 15.0
ps_probe_latch = 1.0
ps_probe_diam = 1.1
ps_xy_clearance = 10.0
ps_edge_lenght = 5.0
ps_offs_x = -2.0
ps_offs_y = 0.0
ps_offs_z = 0.0
ps_offs_angle = 11.3099802853
probeheight = 37.1182083259
blockheight = 0.0
searchvel = 75.0
probevel = 10.0
touch_off_x = 0
touch_off_y = 0
touch_off_z = 0
use_toolmeasurement = False
toolchange-number = 0.0
Last edit: 22 Apr 2020 10:36 by strahlensauger.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Apr 2020 10:38 - 22 Apr 2020 10:39 #165072 by strahlensauger
Problem is discussed in 'work with probe"
Last edit: 22 Apr 2020 10:39 by strahlensauger.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.117 seconds
Powered by Kunena Forum