LinuxCNC 2.7.13 Lathe Config not working

More
11 Jun 2018 16:53 #112201 by toolmaker
I have 2 CNC lathes and a CNC router. I upgraded to LinuxCNC 2.7.13 and found the lathe stepconfig would write the files and the launcher but the Lathe launcher would not start LinuxCNC.

The stepconfg for the router worked OK.

I reinstalled LinuxCNC 2.7.0 on all my machines to get them working again.

Please check out the lathe stepconf on this version.
More
11 Jun 2018 17:30 - 11 Jun 2018 17:30 #112205 by PCW
A new stepconfig bug is possible (I think a recent axis assignment bug was found with stepconfig and lathe configurations). _But_ why would you re-run stepconfig when upgrading LinuxCNC? You old hal/ini file should work.
Last edit: 11 Jun 2018 17:30 by PCW.
More
11 Jun 2018 18:46 #112212 by toolmaker
To do the install I did a complete install in the computer. This of course made everything new.

To return to 2.7.0 I had to do another complete install.
I don't know another way to make a good install.
More
12 Jun 2018 11:04 #112233 by BigJohnT
You don't need to install new to upgrade. I have LinuxCNC 2.7.13 running on Ubuntu 10 on 3 machines. If you do desire to get a new OS you copy your configuration folder to some place and after the install copy it back. You just need to run a sim once to get the directory structure setup.

JT
More
12 Jun 2018 19:31 #112260 by toolmaker
Is there a way to return to a previous version without reinstalling the old program?
More
13 Jun 2018 12:28 #112285 by andypugh

toolmaker wrote: Is there a way to return to a previous version without reinstalling the old program?


You can force a version in the Synaptic Package Manager.

But I am fairly sure that there is no reason to downgrade in your case.
Time to create page: 0.064 seconds
Powered by Kunena Forum