halui.spindle-override.increase bug ?

More
25 Sep 2016 10:16 #80894 by dinkata
I asked in Topic Hal .
Am I wrong or is it a bug .
I use button halui.spindle-override.increase , halui.spindle-override.decrease
Spindle speed blink

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Sep 2016 10:35 #80897 by pippin88
I have the exact same problem and just posted about it today. (forum.linuxcnc.org/forum/gmoccapy/29928-...set-jog-speed-how-to)

Thank you for making video.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Sep 2016 14:01 #80906 by newbynobi
And I tested with sim and I am not able to reproduce that.

I am sure both of you have additional settings influencing the spindle, but without config, I am not able to check that.

Norbert
The following user(s) said Thank You: dinkata

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Sep 2016 17:12 - 25 Sep 2016 17:13 #80908 by dinkata
Hi Norbert ,
for example ( video ) standard configuration with Stepper Configuration Wizard for Parallel Port .
Then I made buttons in Glade for test ;
ini :
DISPLAY = gmoccapy
...............
EMBED_TAB_NAME = spindleoverride
EMBED_TAB_LOCATION = box_cooling
EMBED_TAB_COMMAND = gladevcp -x {XID} -H custom1.hal  custom1.glade
..................
custom1.hal
net btnincr custom1.hal_button1 => halui.spindle-override.increase
net btndecr custom1.hal_button2 => halui.spindle-override.decrease
setp halui.spindle-override.scale 0.01
it does not affect......0.001 or 0.1 .......
that is all
P.S. Unfortunately, at this time I have only Windows , no Debian Linuxcnc
Last edit: 25 Sep 2016 17:13 by dinkata.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Sep 2016 18:58 #80910 by newbynobi
This is my test config files, and here it does work!
What version of gmoccapy do you run?

Norbert

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Sep 2016 05:05 - 26 Sep 2016 05:17 #80919 by dinkata
Hi Norbert

What version of gmoccapy do you run?

www.linuxcnc.org/linuxcnc-2.7-wheezy.iso
update 2.7.7
Please test the attached configuration .
After switching ,Run spindle, press Increase button



File Attachment:

File Name: TestSpindle.tar.gz
File Size:4 KB
Attachments:
Last edit: 26 Sep 2016 05:17 by dinkata.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Sep 2016 11:15 - 26 Sep 2016 11:16 #80928 by pippin88

This is my test config files, and here it does work!
What version of gmoccapy do you run?

Norbert


Norbert,

LinuxCNC 2.7.7
gmoccapy 1.5.6.4

I tried your files and I have the same problem.

Video:


I have attached my config folder (with your glade panel).
Attachments:
Last edit: 26 Sep 2016 11:16 by pippin88.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Sep 2016 20:57 #80954 by newbynobi
Hi,

I had a look at your files and couldn't find the reason, but i is probably caused from the VFD component, as the pins seems to work when spindle is off

Someone here to help finding the reason? I do not have spindle feedback and no VFD on my machine, i miss some harware to finish that part.

What hapen, if you change the override to 120 and start afterwarts the spindle?

Norbert (will be out for about a week)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Sep 2016 03:34 - 27 Sep 2016 03:36 #80965 by dinkata

but i is probably caused from the VFD component

There is no VFD component

Please test the attached configuration

TestSpindle #80919
Last edit: 27 Sep 2016 03:36 by dinkata.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Sep 2016 08:18 #80977 by newbynobi
YEEESSSSS!

I got it!
And solved that one, the bug was already in 2.6, so it is quiete old. Thanks to insist to solve that one.
I pushed the bugfix to 2.6, 2.7 and master!

If you need to repair 2.7 (only this one!) right now, please take the attached file, rename it to be gmoccapy without extension and replace the file gmoccapy in /usr/bin/
Owner should be root and group also root, the file must be executable.

or use buildbot 2.7.

Of course make a backup copy of the original file ;-)

Norbert
Attachments:
The following user(s) said Thank You: dinkata

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: newbynobiHansU
Time to create page: 0.130 seconds
Powered by Kunena Forum