setting up for Parallel port Tutoral Part 3 with PathPilot version 2

More
28 Aug 2016 10:24 #79585 by cncbasher
Dinyo:
your a bit sparse on details , we need to know , what the charge pump requirements are , is this for a mesa 5i25 or parallel port etc
but yes pathpilot does have a chargepump , Classic ladder is part of lcnc so should also be in pathpilot , but again easily added .
The following user(s) said Thank You: dinkata

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Aug 2016 12:57 #79590 by dinkata

we need to know

thanks for the reply
1."Chargepump" is necessary for paralel port .Configuration parallel port ,step motor Geckodrive G540.
2.ClassicLadder is necessary for configuration 5i25 + 7i77 .
Can you help me for two things ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Aug 2016 13:45 #79591 by cncbasher
Treat the chargepump exactly the same as for linuxcnc , chargepump.comp is included in pathpilot
as is classicladder , so if you have a config for linuxcnc , you should be able to copy the approprate sections across.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Aug 2016 13:57 #79592 by dinkata
in hal ....# loadrt charge_pump .... run normal .
in hal only .... loadrt charge_pump ...error
.........
Starting LinuxCNC IO program: io
io started
halcmd loadusr io started
Starting HAL User Interface program: halui
halcmd loadusr -Wn halui halui -ini /home/operator/tmc/configs/tormach_mill/mill_pp.ini
mill_pp.hal:10: Can't find module 'charge_pump' in /home/operator/tmc/rtlib
Shutting down and cleaning up LinuxCNC...
2271
Killing linuxcncsvr
Killing task linuxcncsvr, PID=2271
.......................................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Aug 2016 14:46 #79594 by cncbasher
check that charge_pump.ko is in /tmc/rtlib
it also should be used in base thread

it may be the version you have has not had chargepump added to the compiled source
please kindly attach your ini & hal file ,

which version of pathpilot are your using

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Aug 2016 14:59 #79595 by dinkata

cncbasher wrote: check that charge_pump.ko is in /tmc/rtlib

There is no such file charge_pump.ko

which version of pathpilot are your using

instal 1.9.2b and upgrade 1.9.6b

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Aug 2016 15:07 #79597 by dinkata

File Attachment:

File Name: mill_pp.ini
File Size:6 KB


File Attachment:

File Name: mill_pp.hal
File Size:5 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Aug 2016 16:02 #79600 by dinkata
:woohoo: :woohoo: :woohoo:
thank you , in test runs , later check of machine .
Best regards
Dinyo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Jan 2017 04:22 #85271 by X123
HI,
I'm new to Pathpilot and just acquired a disk for it.
Read as many install tutorials I could find but I'm baffled. Left shift and left alt doesn't work when the splash screen shows up. After a few seconds it goes right to " Mesa interface card not detected.....etc."
Tried several times but no luck.
Would appreciate any suggestion on how to get past that.
Thanks, Fritz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Jan 2017 09:12 #85275 by cncbasher
theirs a number of things this can be , however my guess is your using an old motherboard and perhaps a USB or wifi keyboard , use a ps2 keyboard and it should work fine , then once the settings have changed to the USB keyboard , then you should be ok . this is more to do with motherboard bios and OS , than pathpilot it's self .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cncbasher
Time to create page: 0.112 seconds
Powered by Kunena Forum