Problems with VFD in PathPilot

More
16 Jul 2017 20:13 #95860 by Robi63
Robi63 created the topic: Problems with VFD in PathPilot
A Greeting at All (First Topic)
Sorry my language but done with Google translation.
I installed PathPilot 1.9.2.
With Mesa 5i25 board and Breakout board C11GS.
Axis , home switches, Coolant and E stop is OK.
The big problem with the spindle speed control
Turn to Forward or Reverse.
Imposed 3000 RPM Real Speed is 1230 - 2000 RPM Real Speed is 11350 - 1000 RPM Real Speed is 1470 100 RPM Real Speed is 1580. My maximum speed is 3000 RPM with VFD at 90Hz .
Where do I have to act and how?
I did some tests with solutions found on the net, but I did not solve anything.
I have reached my limit, I am not able to solve this problem.
Before declaring the project dead, I trust your knowledge
Hope it is comprehensible

Thanks

File Attachment:

File Name: tormach_1100-3.ini
File Size:6 KB

File Attachment:

File Name: tormach_mill_5i25.hal
File Size:23 KB
Attachments:
More
16 Jul 2017 21:22 #95865 by PCW
PCW replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
The C11GS would need different firmware than Tormach uses because the C11GS
PWM is controlled by PWM rather than a step generator. This will also require
HAL file changes so the the spindle speed command from Pathpilot gets routed to the
PWM generator and that the PWM generator scaling is setup properly
More
17 Jul 2017 07:43 #95869 by Robi63
Robi63 replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
According to your experience what I can change. My level of knowledge is very low.
More
17 Jul 2017 16:09 #95916 by andypugh
andypugh replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
As a first step, try creating a normal LinuxCNC configuration (you can have many configurations on the same PC). Stepconf will set up a system for you which will drive the spindle correctly with PWM.
More
17 Jul 2017 19:55 #95937 by Robi63
Robi63 replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
OK I try this suggestion, even if I find Linuxcnc complicated too.
I could not run hazzy GUI.
More
18 Jul 2017 00:28 #95950 by andypugh
andypugh replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
I would suggest Axis as a UI that "just works". You can then switch to GUIs that you like better once you are sure hardware is all good.
More
18 Jul 2017 07:48 #95959 by Robi63
Robi63 replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
OK, always useful tips. Thank you
More
20 Jul 2017 19:54 - 20 Jul 2017 19:55 #96173 by Robi63
Robi63 replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
I've created a linuxcnc configuration where the spindle works.
Now how can I use this configuration in PathPilot.
I set phatpilot to work with parallel port mixing my files with cncbasher files but i can not conclude anything.
What do you suggest me to do?
Attachments:
Last Edit: 20 Jul 2017 19:55 by Robi63.
More
26 Jul 2017 11:47 #96458 by andypugh
andypugh replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
As far as I can tell you have posted two sets of identical files. Do they both work, or does neither work?
More
26 Jul 2017 19:37 #96503 by Robi63
Robi63 replied the topic: Problems with VFD in PathPilot
Two I sent by mistake
Those of pathpilot are in the first post. (I have problems with VFD )
Others are created with LinuxCNC (Warco VFD is Ok )

Thanks
Moderators: cncbasher
Time to create page: 0.082 seconds
Powered by Kunena Forum