Still get no arc detected error with THC from polabs

More
15 Aug 2021 09:39 - 15 Aug 2021 09:47 #217800 by Giuseppe
I think i have new knowledge.
I use a chinase BOB and the Polabs THC.
Now I have measured that 9 volts come out at the THC outputs. when I switch the individual outputs in the test mode of thc manuel, the voltage drops to 3 volts.

I think I have a mistake in thinking?
Can it work like that. if I attached the outputs directly to the inputs of the BOB?

 
Attachments:
Last edit: 15 Aug 2021 09:47 by Giuseppe.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Aug 2021 09:58 #217801 by Giuseppe
should i use somthing like a pullup resistor?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Aug 2021 10:07 #217802 by rodw
I think I would add a relay so that +24v from the BOB power supply was sent to the input (assuming it is 24v compatible)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Aug 2021 17:07 #217898 by Giuseppe
Shame on me. The THC works fine. On the Inputpins the voltage is 9 Volt and drop to 0volt (3mV) when the signal from the THC comes.
It look like the BOB has a problem or LinuxCNC will sometimes hangon.

I will check.



 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Aug 2021 18:48 #217911 by Giuseppe
Holy crap. I got it. I think so :-) It looks like one of the input pins are not working probably.
I changed the pin for arc ok and one of the up/ down signal.
Now the arc ok works and the up signal don't work.

I will try tomorrow some more cuts and look if the problem is solved.

But it looks so.



 
The following user(s) said Thank You: phillc54, rodw

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.091 seconds
Powered by Kunena Forum