Probebasic Screen, gibt die Offsetwerte teilweise in Zoll wieder.

More
07 Apr 2022 21:53 #239598 by Dieter
Hallo, 
Kann mir hier jemand helfen, die Offsetwerte werden teilweise in Zoll angezeigt und vermutlich auch falsch berechnet. die einzigen Werte in de Spalte WC Offset werden richtig in mm angezeigt.
Die Maschine ist, in der INI in mm angelegt, müsste dann auch  im Screen richtig anzeigen oder ??
ein weiteres Problem dass ich habe das die Werte bei der Spindel imme nur 300 RPM anzeigt obwohl ich in der INI 24000 RPM angegeben habe. Was mache ich falsch?

Danke für mehr Info
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Apr 2022 19:52 #239966 by Lcvette
you have many other errors in the ini, i suggest you return to the sticky note above and correct the issues and then come back if there are any other issues:

here is a glaring one that should be self evident though:

[RS274NGC]
PARAMETER_FILE = linuxcnc.var
RS274NGC_STARTUP_CODE = F10 S300 G20 G17 G40 G49 G54 G64 P0.001 G80 G90 G91.1 G92.1 G94 G97 G98
SUBROUTINE_PATH = subroutines

you have G20 calling for imperial units in your startup line where it should be G21 for metric

you have s300 as the called spindle speed and you have no default spindle speed elsewhere called out in the ini at all, only the min and max limits defined in the spindle section.

you need to become more familiar with linuxcnc docs i think to help you grasp the setup and make sure you get it all sorted out.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Apr 2022 18:28 #240069 by tommylight
@ Dieter,
Bitte an die "report" nicht clicken, das kan sehen sein nur beim uns moderatoren und admins.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: KCJLcvette
Time to create page: 0.238 seconds
Powered by Kunena Forum