Homing - Single Axis Dual Motors - Racking Problem

More
06 Apr 2021 22:55 #205209 by andypugh
Yes. It just means that the first axis to hit the switch will latch slowly towards the second axis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 01:34 - 07 Apr 2021 01:36 #205219 by AcBCDN

AcBCDN wrote: The distance between joint 1 trigger and joint 4 trigger is less than .5mm. I manually stepped want watch each trigger activate.

Negative on each? (I assume)


Ok, this .ini file works. I don't understand.

Joint 1 is HOME_LATCH_VEL = -0.625 and Joint 4 is HOME_LATCH_VEL = 0.625

Andy
Attachments:
Last edit: 07 Apr 2021 01:36 by AcBCDN. Reason: Scratch that. I forgot to edit the limit switches (face palm)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 08:25 #205237 by andypugh
That doesn't really make sense.
Is there any chance that the two sides of the gantry have their home switches crossed?
The following user(s) said Thank You: AcBCDN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 13:45 #205254 by AcBCDN
Its is my error.

I have two .hal files for the limit switches. One for using a single limit switch on joint 1 and one for testing limit switches on Joint 1 and Joint 4. I did not use the correct file.

My mistake. Sorry about that.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 18:19 #205275 by rodw

andypugh wrote: Is there any chance that the two sides of the gantry have their home switches crossed?


Whenever I've seen the gantry rack on homing, its ALWAYS been due to a wiring error like this.
The following user(s) said Thank You: AcBCDN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 18:49 #205278 by AcBCDN
Yup it was not the wiring, it was the guy (me) who check the pin assignment 3 times and got it wrong three times.

After being reassured by everyone here multiple times the config was ok I knew it was something I was missing.

I am happy to have it working as expected and appreciate the assistance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.120 seconds
Powered by Kunena Forum