× Forum Header

Need help with estop

More
03 Mar 2019 02:06 #127561 by brettw
Need help with estop was created by brettw
I have recently built a gattoncnc router. I am using a sainsmart 5 axis breakout board. My estop in is wired and setup in linucnc to pin 10. The other wire is run to the bob ground. I have wired this thing up every way you can think of. The way that I think is correct appears to be right in Linux but none of my axis will physically move. Total Linux newbie here and really could use some help. Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Mar 2019 07:44 #127569 by pl7i92
Replied by pl7i92 on topic Need help with estop
Please Use Halhow (watch) to see the pinstate
net estop_ext <= parport.0.pin-10-in
IF it is set permanent so
net home-all <= parport.0.pin-10-in-not
woudt be the trigger

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Mar 2019 08:50 #127580 by Mike_Eitel
Replied by Mike_Eitel on topic Need help with estop
Do you have 5V via USB and auxiliary supply for your switches connected to the bob?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 08:33 #127667 by pl7i92
Replied by pl7i92 on topic Need help with estop
for shure it is the Base adress if halshow does not show anything at all
as he said the parport test wars success

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 10:55 #127676 by ant0ny
Replied by ant0ny on topic Need help with estop
Hey I am a newbi and after a day of doing the same I found a weird thing.

If i start everything estop on on the linuxcnc it is all ready and when I hit the orange button to move an axis nothing happens. if i check and yes the motors are free.

I tried every thing I can imagine then just 5 mins ago I clicked on the already depressed estop on linuxcnc interface and clunk the driver power the motors and all works.

I checked and it works. hit the estop and all is good. enable the estop and it runs again.

But if I turn it al off and start again nothing till I click on the (greyed out) estop on the PC.

Now this could be just my setup and some other issue but give that a try.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Mar 2019 07:48 #127762 by pl7i92
Replied by pl7i92 on topic Need help with estop
EStop is always on at Startup
You need to unlock it
Then the other Buttons go on IN AXIS as well as in Gmoccapy
this is comen bahavior
as we all like to be the Steppers not powerd at Startup
The following user(s) said Thank You: ant0ny

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.104 seconds
Powered by Kunena Forum