× Forum Header

Stepper problem

More
09 Apr 2020 23:58 #163412 by Chipmunk
Stepper problem was created by Chipmunk
Hello Linux. I am experiencing some problems with my stepper motors. When I try to test my individual motors on Stepcon after setting up the parameters they just make a noise similar to when comming to a hard stop. When I open up the CNC program and set x,y,z to home they work OK also when I do the touch off they also work well. These actions are carried out using the keyboard. If I use the G code to send all the axis to their physical home the steppers just make the same noise As soon as I try to run a program they sound like they are at a hard stop. Have you folks any ideas

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Apr 2020 00:27 #163419 by tommylight
Replied by tommylight on topic Stepper problem
You have the velocity set to high, try lowering it in stepconf for each axis until they do not stall any more, and then lover it 25% more just to be on the safe side.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jun 2020 03:33 #170750 by Trihwangyudi1990
Replied by Trihwangyudi1990 on topic Stepper problem
I have similar problem, but only my x axis can't move other axis is work well
I try to change my driver from tb6600 with tb6560 but its not work
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jun 2020 06:35 #170759 by bbsr_5a
Replied by bbsr_5a on topic Stepper problem
i use lots of tb6600 no problem at all
you need to set the microstepping to 1/4 or 800steps on this drivers
this reduces noice to almost nothing
the max speed depends on PC but under 100k standard base latency from stepconf
you get
dirhold 35000
dirsetup 35000

the ACC not over 500mm/s²/s²
while the VEL depends on scale at 100 =0,01mm per step its for me 200mm/sec
The following user(s) said Thank You: Trihwangyudi1990

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 00:42 #171025 by Trihwangyudi1990
Replied by Trihwangyudi1990 on topic Stepper problem
Its work smoothly..thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 07:39 #171086 by bbsr_5a
Replied by bbsr_5a on topic Stepper problem
Hi
good to hear can you show us your final numbers you ended up with
woudt be good to add the INI and Halfile if you like so others can start from there

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.101 seconds
Powered by Kunena Forum