× Forum Header

Can't set G54 zero

More
03 Aug 2022 00:29 #248885 by Routerworks
From what I can see, when I home each axis it creates a zero for each based on the rectangular box it forms based on the limits described in the set up min and max axis limits.  However one should be able to move the axes to any location and call that zero (G54) and have the machine start there.
Can't seem to set program zero anywhere but "home" zero.  It was pretty easy in Mach3.  I must be missing something.

Thanks for any help in advance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Aug 2022 01:21 #248888 by cmorley
Replied by cmorley on topic Can't set G54 zero
What screen are you using?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Aug 2022 13:19 #248929 by Routerworks
Replied by Routerworks on topic Can't set G54 zero
Stepconfig Wizard

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Aug 2022 15:39 #248939 by Routerworks
Replied by Routerworks on topic Can't set G54 zero
Just to spare good people from using their valuable time to explain this to me. I think I have figured it out. Home limits are really set in the set up. Once you have the box it creates you can move the tool to any position within it being careful to know you tool movement won't be expected to go outside of it. Then "touch off" each axis and have your new G54 zero.
Correct me if I'm wrong.
Thank you again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Aug 2022 16:00 #248941 by andypugh
Replied by andypugh on topic Can't set G54 zero

Correct me if I'm wrong.

 

No, you are correct. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Aug 2022 16:04 #248945 by Routerworks
Replied by Routerworks on topic Can't set G54 zero
Thanks again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.069 seconds
Powered by Kunena Forum