Another EMCO PC55 project

More
15 May 2019 23:30 #133933 by andypugh
Replied by andypugh on topic Another EMCO PC55 project
Step length is measured in nS (nanoseconds) not Hz.
Make sure it is set to at least 5000nS.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2019 01:20 #133937 by Timthor
Replied by Timthor on topic Another EMCO PC55 project


Ahh. So THIS is the default. The watch dog should stay around this value, right?
Actual servo period is set at 20000ns
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2019 01:34 #133939 by PCW
Replied by PCW on topic Another EMCO PC55 project
Normally the servo thread is 1ms = 1000000 ns, a 20usec (20000 ns) servo thread will not work on most hardware

(the display above shows PWM /PDM frequencies but these are not used with the 7I76)

Not sure what the default watchdog setting is with pncconf but typically it woud be 10 or 50 ms (10000000 or 50000000 ns)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2019 10:18 #133958 by andypugh
Replied by andypugh on topic Another EMCO PC55 project
I think that we are talking at crossed-purposes.

I am talking about step pulse length, not the base or servo frequencies. This is in a different tab, later in the sequence. (And might be called "step on-time" or something.)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 May 2019 02:01 #134643 by Timthor
Replied by Timthor on topic Another EMCO PC55 project

This is the screen that sets the pulse step, these are the default settings. I tried these settings with 60ipm feed and 10 ips accel with 200 and 500 steps/rev. Also tried at 5000 step on time. I try to use the test/tune feature but can’t get any action. When I activate this feature, one of my motors bumps what I can only imagine is one step. There is a Hal scope feature in the test/tune feature. Don’t see any action there either. Both LED’s are lit on the 7i76 board. Drivers are getting power(green flashing). Motors are getting power(they have resistance to movement but they are also getting near 120 degrees F after about 30mins of monkeying around. Disconnected wires from drivers and checked voltage. Direction voltage is constant 5 volts no matter what. Pulse voltage aternates between .2 and negative 10 volts twice per second when test/tune is opened. I just don’t know where to go from here.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 May 2019 20:57 #135193 by andypugh
Replied by andypugh on topic Another EMCO PC55 project
This sounds very much like step and direction outputs have been swapped.
A multimeter won't see the step pulses, but it will see the dir change polarity every half second...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Jun 2019 02:17 #135521 by Timthor
Replied by Timthor on topic Another EMCO PC55 project
I tried swapping pulse/direction wiring and tried swapping polarity too just for kicks, no luck. Did the 5i25 pins that I posted look right to you? Have you ever used the HAL occiliscope? I can’t seem to see anything going on there either. My Linux install tested ok but what the heck am I doing wrong?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Jun 2019 04:01 #135535 by PCW
Replied by PCW on topic Another EMCO PC55 project
The firmware on the 5I25 looks wrong (looks like 7I77 firmware)

to update to 7i76 firmware run:

sudo mesaflash --device 5i25 --write 5i25_7i76x2.bit
and then
sudo mesaflash --device 5i25 --reload

(the 5i25_7i76x2.bit file is in the 5i25.zip support archive from mesa)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: piasdom
Time to create page: 0.208 seconds
Powered by Kunena Forum