(First run after setup issue: input-24' does not exist) Error in LCNC

More
11 Jan 2021 18:49 #194933 by imjjc
Hello,

My google foo is not the best but I haven't been able to find my exact issue elsewhere. The closest I've found is suggestions to check field power. I've verified that it is working but if there is any more troubleshooting I can do with that please let me know.

The full error line is ./my_LinuxCNC_machine.hal:39: Pin 'hm2_7i76e.0.7i76.0.0.input-24' does not exist
3844

This error came up when I tried to launch the file created by PcnConf Wizard.

I will try to get the full error report up when I get home. Any help would be greatly appreciated.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jan 2021 19:25 #194938 by PCW
Do you have field power (12 to 24V) on TB1?
W1 in the left hand position?
W8 in left hand position?
The following user(s) said Thank You: imjjc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jan 2021 15:51 #195075 by imjjc
I forgot to Move W8 back, Thank you for the reminder to check it. I can at least get into the program now.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Jan 2021 18:06 #195228 by imjjc
I've now been able to get into the Linux CNC config that I made, however I ran into a new error upon opening.

hm2/hm2_7i76e.0: Error after doit clear

hm2/hm2_7i76e.0: Smart serial card
hm2_7i76e.0.7i76.0.0 remote error = (29)
Under Voltage

Hopefully this is another simple pin issue.
So far I have confirmed its not a connection issue with the card and I don't believe my servo period is below 1,000,000. Tonight I will look at my connections to make sure they're not shorting somewhere.
My W1 is in the right hand position because I have a 5v power supply and a 24v supply.
Thank you for your assistance so far. I can submit this as a new question if this is required.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Jan 2021 18:35 #195230 by PCW
Unless you have 5V digital outputs in the field I/O section
you should have W1 in the left hand position

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.080 seconds
Powered by Kunena Forum