Problem with SoE servos AMK and DC

More
25 Oct 2021 05:17 - 25 Oct 2021 05:18 #224204 by rollfree
Just information: under SOEM the problem is the same.
The integrated AMK motors simply have a problem with active DC.
But older models just don't run without DC.
Schizophrenic situation.
The best solution is probably not to have servos from AMK.
Last edit: 25 Oct 2021 05:18 by rollfree.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Oct 2021 06:06 #224217 by db1981
Hi,

did you test with Twincat on the same pc?
We had often sync errors with AX5000 and Indradrives in the past. After installing
an Intel 1000 Pci-e card, everything works.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Oct 2021 06:18 #224220 by rollfree
No, I don't have it.
Only free tools - IgH master and SOEM.

And also the EtherCAT Configurator from Beckhoff. But I couldn't spin the engine there. Maybe just for a malfunctioning DC.
Maybe I'll try it again when my servo is spinning elsewhere and now I know that DC is a necessary condition. By the way, it's not written anywhere in the documentation, or at least I didn't find it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Oct 2021 15:04 #224272 by rollfree
I really don't get it.

In the configuration
<master idx="0" appTimePeriod="1000000" refClockSyncCycles="1000">
it crashes about every 10-15 seconds.

With refClockSyncCycles="-1" it's much worse, it crashes almost every second.

But with refClockSyncCycles="1" it seems to be running reliably. At least for 10 minutes without falling, now.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.113 seconds
Powered by Kunena Forum