Jog Z crashes rtapi_app in lathe mode

More
19 Jul 2019 22:51 #139933 by cmorley
Well that's a little different then what I see.. as long as I don't jog the z axis while in unhomed mode everything works fine.

'normal' gmoccapy has its joints and axes number designation that match, so is unaffected by this trouble.

Chris M

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jul 2019 18:17 - 20 Jul 2019 18:22 #139992 by Hakan
Double-checked. The problem appears only before homing.
I think you have this under control, cmorley.

But then I have a workaround and can continue.
Last edit: 20 Jul 2019 18:22 by Hakan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jul 2019 06:28 #140053 by cmorley
Thanks for the bug report.
I know what the problem is - just not the best solution :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jul 2019 12:36 #140072 by newbynobi
I can not reproduce that error!

take the attached config and check again. That is the lathe sim config from gmoccapy from 08f427f5f5ef937421516427f4a2189896061bc4, so may be with after that the config has changed?

IMHO the triviakins line is the important one.

Norbert
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jul 2019 16:35 #140084 by cmorley
Your posted INI is no different then the one used in 2.8.

Start the config, don't home, jog Z axis - nothing happens and linuxcnc becomes unresponsive.
In the terminal:
'USRMOT: ERROR: command timeout'

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jul 2019 17:53 #140096 by cmorley
Dewey has pushed a fix for the unresponsiveness after trying to jog an unavailable joint.

Norbert if you could change the jogging code to use the proper joint number with lathes while in joint mode then we have this licked.

Chris M

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jul 2019 18:00 #140097 by newbynobi
OK after updating my branch to latest 2.8 I can reproduce the error, so inbetween my config and actal master, something has happend.

I do not see any problem in solving that, as I will push gmoccapy_3.0 to 2.8 branch, the new release do check for joint axis relations, so the problem will be gone.

Just need to make some documentation, but I am sure, I will be able to finish that part on the first August weekend at the linuxcnc meeting in germany, so just stay tuned.

Norbert

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 17:03 #141625 by newbynobi
Solved with gmoccayp 3.0.7.1

Norbert
The following user(s) said Thank You: tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2019 19:45 #141630 by Hakan
Thank you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: newbynobi
Time to create page: 0.103 seconds
Powered by Kunena Forum