Performance problems in 2.9

More
29 Jun 2023 05:50 #274434 by zz912
Replied by zz912 on topic Performance problems in 2.9
I understand that 500 ms is practically unusable.

But is there any significant reduction in CPU usage?

If so, I'd try to comment some functions here:
github.com/LinuxCNC/linuxcnc/blob/c0c4e9...ccapy.py#L2384-L2416
And I would find out what it does.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jun 2023 10:48 #274438 by fletch
Replied by fletch on topic Performance problems in 2.9
The CPU reduces but not quite as expected - eg 250 will reduce to 25-30% CPU but 500 only reduces to 20%.

I can certainly comment out some of the functions (I just have to find them on my local system! Hints appreciated.).

Many thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jun 2023 12:16 #274443 by zz912
Replied by zz912 on topic Performance problems in 2.9
You need to learn how to RIP installations:
linuxcnc.org/docs/2.9/html/code/building-linuxcnc.html
The following user(s) said Thank You: fletch

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jul 2023 13:58 #274640 by fletch
Replied by fletch on topic Performance problems in 2.9
That may well be true but I couldn't possibly comment!

My lovely NUC decided to corrupt its BIOS after I went to look to see if I could under clock it (I suspect a power glitch at the most inopportune moment), so now having to spend some time rebuilding on another NUC - this time with a fan!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Oct 2023 07:23 - 14 Oct 2023 19:18 #282965 by Sandro
Replied by Sandro on topic Performance problems in 2.9
It is the exact same issue for me. Good performance in 2.8.4 on Debian 10. Unusable in 2.9 on Debian 12. Granted my pc is not that powerful. But still something seems to be off.

Edit: Okay found the solution: Replaced the stdglue.py from my 2.8 configuration with the stdglue.py from the 2.9 gmoccapy sim configuration within the python folder of my machine configuration. Now it works like a charm. No lags and the performance is as it used to be.
Last edit: 14 Oct 2023 19:18 by Sandro.
The following user(s) said Thank You: fletch

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: newbynobiHansU
Time to create page: 0.182 seconds
Powered by Kunena Forum