Auto tool measurment files

More
15 Feb 2024 14:33 #293400 by Aciera
Replied by Aciera on topic Auto tool measurment files
report file missing

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 14:44 - 15 Feb 2024 15:03 #293401 by al_sur_dionisis
I edit and add it as a text at the previous comment. Sorry for not being conventional. I have aldo the problem that the cnc is downstairs and the computer with internet is upstairs.
Last edit: 15 Feb 2024 15:03 by al_sur_dionisis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 15:02 #293404 by Aciera
Replied by Aciera on topic Auto tool measurment files
The problem is in the file  called in line 10 of the file  'postgui_call_list.hal':

postgui_call_list.hal:10: Pin 'iocontrol.0.tool-prepare' was already linked to signal 'tool-prepare-loopback'

As a first step you can remove or comment (#) the hal line in question and try to start your config again.
The following user(s) said Thank You: al_sur_dionisis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 15:18 - 15 Feb 2024 15:19 #293405 by al_sur_dionisis
Here is the postgui_call_list.hal

the line 10 doesnt have a #
I did remove the others # but didnt work
I did eliminate the first five lines didnt work either
Attachments:
Last edit: 15 Feb 2024 15:19 by al_sur_dionisis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 15:20 #293406 by al_sur_dionisis
I am sorry let me comment it as well

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 15:24 #293407 by al_sur_dionisis
Yes when I commented it works. I can see the probe configurations on gmoccapy as well. I am looking for new problems now thanks a lot.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 16:08 - 15 Feb 2024 16:21 #293410 by al_sur_dionisis
The problem now is that doesnt let me change the tool. Just doesnt change the tools there is no errors.
It has to do with the commentation we did?
Do you believe that I have to make a fresh post with all the informations together?
Last edit: 15 Feb 2024 16:21 by al_sur_dionisis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 16:22 #293411 by Aciera
Replied by Aciera on topic Auto tool measurment files
is this the only line you commented?
net tool-prep-loop iocontrol.0.tool-prepare <= iocontrol.0.tool-prepared

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 16:42 #293414 by al_sur_dionisis
Yes I did comment only this line.
I think I found the solution. I uncomment again the line 10 of the postgui file and I did comment the one relative to iocontrol.0.tool-prepare on the hal file and seems it works. I did my first intent to change tool. I think now i have to understand the dimensions. Thanks again. Hope I am near to the end.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2024 17:16 #293420 by al_sur_dionisis
Here is another problem. 
I did connect my probe as a normally closed switch. I think this is correct for safety reasons.
But when I run the tool change it informs me that the probe is already trigged.
So I did try to ad -in, -in.not, -not to invert the switch after 05 at the HAL file# --- PROBE-IN ---
net probe-in <= hm2_7i96s.0.inm.00.input-05

But didnt work
any sugestions?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: newbynobiHansU
Time to create page: 0.165 seconds
Powered by Kunena Forum