PP 7i92/C11G problem

More
15 Jun 2019 01:10 #136934 by Techsavvy34
Replied by Techsavvy34 on topic PP 7i92/C11G problem
If you could post your 2.2.2 files that would be great.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jun 2019 01:58 #136938 by crowloy
Replied by crowloy on topic PP 7i92/C11G problem
here you go.

File Attachment:

File Name: pp-2.2.2_2...14-2.tgz
File Size:9 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jun 2019 19:41 #137221 by Techsavvy34
Replied by Techsavvy34 on topic PP 7i92/C11G problem
Has anyone had problems with pathpilot connecting to the 7i92? When I load pathpilot it says trying to connect to machine control board.
What should the W5 and W6 jumpers be set to? Also could it be because I'm just powering the board without anything else connected to it. I just wanted to update pathpilot.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jun 2019 19:52 #137222 by PCW
Replied by PCW on topic PP 7i92/C11G problem
Pretty sure Tormach uses 10.10.10.10 so

W5 Down
W6 Up

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jun 2019 22:36 - 18 Jun 2019 22:40 #137240 by Techsavvy34
Replied by Techsavvy34 on topic PP 7i92/C11G problem
Yeah the command line console says its looking for 10.10.10.10. If I pull up my network conne tions it shows eth0 as 10.10.10.9

I tried it W5 down and W6 up still not working.
I am using a USB cable connected to my laptop with one end cut off and the power and ground plugged into the mesa. Could it be that it's not getting enough power?
Last edit: 18 Jun 2019 22:40 by Techsavvy34.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jun 2019 23:17 #137248 by smgvbest
Replied by smgvbest on topic PP 7i92/C11G problem
The way I understand USB is by default an unconfigured port will deliver up to 100mA for USB2 and 150mA for USB3, that should be enough for a unloaded 7i92.
if your driving some load off the IO pins then it won't be enough.

i really would try using a 5v 2amp wall wart as that's the max power the 7i92 says it will consume depending on loads

A raspberry pie power wart will do it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jun 2019 23:52 - 18 Jun 2019 23:53 #137251 by PCW
Replied by PCW on topic PP 7i92/C11G problem
Did you power cycle the 7I92 card after changing the IP address jumpers?

Can you ping the 7I92 card?

You should have no red LEDs illuminated, and the Yellow power LED illuminated
and possibly some green LEDs illuminated
(the green LEDS count RX packets in the default EEPROM config)

The red LEDs should go on briefly at power up and then go off
Last edit: 18 Jun 2019 23:53 by PCW.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jun 2019 01:09 #137258 by Techsavvy34
Replied by Techsavvy34 on topic PP 7i92/C11G problem
I'm gonna try a 5v 2a wall wart just to make sure that's not the issue. Yeah I power cycled the board after switching the jumpers. I'll try pinging it too. The yellow power light is on but no other lights. Is it the user leds that blink when counting rx packets?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jun 2019 01:37 #137260 by PCW
Replied by PCW on topic PP 7i92/C11G problem
If the yellow light is on, power is OK so I would not bother with a bigger supply

Do you have link lights on the Ethernet connector?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jun 2019 22:43 #137429 by Techsavvy34
Replied by Techsavvy34 on topic PP 7i92/C11G problem
Thanks for all the help people but it turned out that my cat5 cable wasnt making a good connection to the contacts on my laptop. I got pathpilot upgraded now I just have to finish wiring my enclosure.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cncbasher
Time to create page: 0.142 seconds
Powered by Kunena Forum