Trouble changing from Gmoccapy to Axis

More
02 Sep 2019 19:37 #143928 by docwelch
I upgraded today (last upgrade was before the Pierce Only/Pierce and Cut option). Ran make and id the configurator upgrade. I started LinuxCNC and got no errors using the Gmoccapy GUI. I wanted to try out the Axis GUI so made changes to my .ini file (commented out the Gmoccapy specific parts and added the Axis specific parts) and now I get an error - basically, there is no plasmac_run.cut-type pin. Changed the .ini file back to Gmoccapy GUI and everything works again.

When set up for Gmoccapy, HalShow does have a plasmac_run.cut-type pin.

This is a RIP installation, LinuxCNC 2.9. uname -a returns: Linux LinuxCNC 4.9.0-8-rt-amd64 #1 SMP PREEMPT RT Debian 4.9.144-3.1 (2019-02-19) x86_64 GNU/Linux

I have attached the error report, my .ini file (currently set for Axis), and my .hal file (no changes but just in case).

Steven
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Sep 2019 23:15 #143970 by phillc54
Axis requires a few more entries in the INI file:

For the [PLASMAC] section:
# the font for the Axis GUI, if not specified 'sans 10' will be used
# valid font sizes are from 10 to 15
FONT                    = sans 11

# the window size for the Axis GUI, 0 = minimum size to suit font, 1 = maximized
MAXIMISED               = 0

# the theme for the Axis GUI tabs, if not specified the system theme will be used
THEME                   = Clearlooks

For the [DISPLAY] section:
Note that the tab panels are similar plus some are not required.
TOOL_EDITOR             = tooleditor x y

# required
USER_COMMAND_FILE       = plasmac_axis.py

# required
# for a working config add these to the [DISPLAY] section in your working configs ini file
EMBED_TAB_NAME          = Statistics
EMBED_TAB_COMMAND       = gladevcp -c plasmac_stats -x {XID} -u ./plasmac_stats.py -H ./plasmac_stats.hal plasmac_stats.glade

# use one of the next two
# run panel in tab behind preview
EMBED_TAB_NAME          = Plasma Run
EMBED_TAB_COMMAND       = gladevcp -c plasmac_run -x {XID} -u ./plasmac_run.py -H plasmac_run.hal plasmac_run_tab.glade
# run panel in panel on right side
#GLADEVCP                = -c plasmac_run -u ./plasmac_run.py -H plasmac_run.hal plasmac_run_panel.glade

EMBED_TAB_NAME          = Plasma Config
EMBED_TAB_COMMAND       = gladevcp -c plasmac_config -x {XID} -u ./plasmac_config.py -H plasmac_config.hal plasmac_config.glade

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Sep 2019 23:23 #143971 by docwelch
Phill,
Yes, all those changes are in my .ini file.

Steven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Sep 2019 23:26 #143972 by phillc54
Is there a link to plasmac_axis.py in your config directory?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Sep 2019 23:30 #143973 by docwelch

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Sep 2019 23:33 #143975 by phillc54
Try these in the [DISPLAY] section and see if the error changes.
CYCLE_TIME = 0.1
OPEN_FILE = ""

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Sep 2019 23:47 - 02 Sep 2019 23:55 #143977 by docwelch
With that change, there is no reported error; however, in Hal Show, there are no plasmac_run pins.

When I try to load a file, I get the same error.
Attachments:
Last edit: 02 Sep 2019 23:55 by docwelch. Reason: Added screen shot

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Sep 2019 00:25 - 03 Sep 2019 00:32 #143980 by phillc54
Could you post a directory listing of your config directory.

Edit: Is the Run panel populated?
Last edit: 03 Sep 2019 00:32 by phillc54.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Sep 2019 00:29 - 03 Sep 2019 00:34 #143983 by docwelch
Here it is

No, the run panel is blank.
Attachments:
Last edit: 03 Sep 2019 00:34 by docwelch.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Sep 2019 00:33 #143984 by phillc54
You were too quick, is the Run panel populated?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: snowgoer540
Time to create page: 0.398 seconds
Powered by Kunena Forum