PlasmaC Z axis following error

More
15 May 2020 09:35 #167827 by phillc54
There is no reason to do a new ISO install, all you need to change is the LinuxCNC version.

Why would you want to do that, the only changes since 0.123 are for portrait mode Axis which you don't even use plus some documentation fixes.
The following user(s) said Thank You: Clive S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 May 2020 11:30 #167833 by Clive S
Phill I want to set up another machine with a PPort

I have put 2.8 on it but would also like to put my own config on it as well so I can swap out the drive to my own machine in case it goes down.
that's why I asked is it just a mater of copying the machine config folder over.

Re:
[AXIS_Z]
MIN_LIMIT = -82
MAX_LIMIT = -4
are the limits OK as min and max being -ve as I have them. on my machine as they seem to work fine

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 May 2020 11:48 - 15 May 2020 11:50 #167834 by phillc54
Yeah Clive, just copy the config directory and edit to suit the parport. Oops, I read that wrong, you won't need to edit it as it is only as a backup.

The limits should work ok.
Last edit: 15 May 2020 11:50 by phillc54.
The following user(s) said Thank You: Clive S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 May 2020 13:33 - 15 May 2020 15:17 #167841 by Clive S

Yeah Clive, just copy the config directory and edit to suit the parport. Oops, I read that wrong, you won't need to edit it as it is only as a backup.

The limits should work ok.


Put 2.8 on a new ssd Thanks Beagle forum.linuxcnc.org/9-installing-linuxcnc...ver-mint-iso?start=0

Nearly there copied the config over made a launcher the debug is looking for plasmac.tcl where would that be hiding ?

edit: I tracked it down it is hiding in the bowls of the system. So all the sim links did not copy over how do I solve that.
Last edit: 15 May 2020 15:17 by Clive S. Reason: added text

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 May 2020 23:04 #167899 by phillc54
run the Configurator from where the source files are and do an upgrade. That will fix all links.

The same as here:
linuxcnc.org/docs/2.8/html/plasma/plasma...inuxcnc_installation
The following user(s) said Thank You: Clive S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2020 07:48 #167924 by Clive S

run the Configurator from where the source files are and do an upgrade. That will fix all links.

The same as here:
linuxcnc.org/docs/2.8/html/plasma/plasma...inuxcnc_installation


Thanks Phill that's magic all the links are back, So a max of 1 hour SSD flashed with Mr Beagles iso 2.8 updated it and copied the config folder over then used the Configurator to get the sim links back. :) :) :)
The following user(s) said Thank You: phillc54

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2020 07:52 #167925 by phillc54
Good work Clive, LinuxCNC is getting easier bit by bit...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2020 08:19 #167927 by Clive S

Good work Clive, LinuxCNC is getting easier bit by bit...


Phill re this:- forum.linuxcnc.org/plasma-laser/38918-my...ild?start=120#167918

Tom told me to do it as well, I think I am getting the same symptoms as I can be start cutting good for a few seconds then say its lost the arc. Do you think I should try and swap it around. If I remember. I would then have to touch the Z off at the slats then move it to the top.

[AXIS_Z]
MIN_LIMIT = -82
MAX_LIMIT = -4

[JOINT_1]
AXIS = Z
MIN_LIMIT = -82
MAX_LIMIT = -4

HOME = -5
HOME_OFFSET = 1

HOME_SEARCH_VEL = 10
HOME_LATCH_VEL = -2
HOME_FINAL_VEL = 5
HOME_SEQUENCE = 0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2020 08:26 #167928 by phillc54
I don't see how Z axis values can affect Arc OK but ya never know ...

I did have a lost arc today, I set the Arc OK Low 5V lower and set Arc OK High to the max and didn't have an issue after that.
The following user(s) said Thank You: Clive S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2020 09:19 #167931 by tommylight

I don't see how Z axis values can affect Arc OK but ya never know ...

+1
On a side note, the issues i was having with Z stemmed form high velocity, as sometimes the axis would move past the limits set in ini, error and report, advise to fix limits and restart Linuxcnc, Any attempt to move any axis after this would bring another prompt saying "starting form beyond limits" but will not move any axis without restating Linuxcnc. Had the same issues with other axis while tuning stuff.
Now if i can find the original topic and add this there also.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: phillc54
Time to create page: 0.089 seconds
Powered by Kunena Forum