lost arc delay

More
23 Dec 2023 07:22 - 23 Dec 2023 09:50 #288867 by beauxnez
lost arc delay was created by beauxnez
Good morning
, I can't get my plasma table to work with THC,
I set setp plasmac.arc-lost-delay to 0.5, still the same problem,
arc output ok (plasma), with/without resistance, arc output ok (thc) with a switch, with a reed same arc-lost problem
the only configuration that changes in the custom.hal is:
step db arc- ok delay 10
the more I increase the delay, the more I can extend the cutting time
Last edit: 23 Dec 2023 09:50 by beauxnez.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Dec 2023 08:28 #288869 by beauxnez
Replied by beauxnez on topic lost arc delay
Is the diagram correct?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Dec 2023 10:12 #288880 by Hermann
Replied by Hermann on topic lost arc delay
When the torch is cutting do you get Arc OK signal? If you try to use arc ok ignore to test, and monitor the Arc OK hal pin or in the GUI, if not check the hal connections to the reed relay.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Dec 2023 10:41 #288887 by rodw
Replied by rodw on topic lost arc delay
Sounds like you have not got a vald arc ok signal.
Stop until you can see an arc ok signal in halshow from your reed switch
The qtplasmac docs have a section on this

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Dec 2023 14:31 #288910 by tommylight
Replied by tommylight on topic lost arc delay
Video of the torch and screen while cutting?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Dec 2023 09:56 #288980 by beauxnez
Replied by beauxnez on topic lost arc delay
hello
the solution is to invert the input of pin 10 (arc ok) 
all this wasted time for not much

Thank you for taking the time to respond
The following user(s) said Thank You: rodw

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Dec 2023 15:31 #289093 by beauxnez
Replied by beauxnez on topic lost arc delay
I don't have the cone that moves when I click on start?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Dec 2023 18:21 #289102 by tommylight
Replied by tommylight on topic lost arc delay
Uncheck "view material" or similar on the settings page and restart LinuxCNC.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Dec 2023 18:34 #289197 by beauxnez
Replied by beauxnez on topic lost arc delay
Thank you, I read it in the qtplasmac repository but with the translation it doesn't mean anything
The following user(s) said Thank You: tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: snowgoer540
Time to create page: 0.334 seconds
Powered by Kunena Forum