× Forum Header

Configuration for MDrive 17

More
29 May 2020 21:23 #169357 by tommylight

gholm wrote:
So I have two motors with built-in driver that I think I can use directly without any driver configuration, can I?

Yes you can, and you only need a single parallel port, and they can be used as step/dir or up/down, and the wiring is the same for both types, so wire it, test it, if the motor turns only in one direction just edit the hal file where it says "stepgen_type" from 0 to 1.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 May 2020 11:40 #169508 by gholm
Replied by gholm on topic Configuration for MDrive 17
Thank you very much!

I already tested it, but it didn't work.

What I did was the following:

MOTOR PIN
Pin 4 (SCLK): X Step
Pin 6 (DIR): X Direction

I also tried with +CW, +CCW but nothing, motor won't move.

Thank you again

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jun 2020 15:08 #169810 by gholm
Replied by gholm on topic Configuration for MDrive 17
Hello,

Finally I bought 2 drivers TB6600 and put on single stepper motor for each one.

The thing is that this driver has 3 pair of pins:

ENA+, ENA-, PUL+, PUL-, DIR+, DIR- that would be matched like this according to the manual:

- to ground and:

ENA+ (Amplified Enable)
PUL+ (X Step)
DIR+ (X Direction)

But it only works if I swap ENA+ to PUL+, like this:

ENA+ (X Step)
PUL+ (Amplifier Enable)
DIR+ (X Direction)

So it works, I will work with it that way and check it out why didn't my motors works. Thank you guys!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.077 seconds
Powered by Kunena Forum