PathPilot 2.9.6 on non-Tormach machine

More
02 Feb 2024 03:50 #292187 by B.Reilly01
Turns out updating Mesaflash isn't as simple as I thought it was.... missing dependency Libmd. I cannot for the life of me figure out how to get this installed. I do not know what repo to add to find it, and it doesn't seem to be in the standard repos. I believe PP2.0 is built on LinuxMint 17.3, Jessie...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Feb 2024 04:14 #292188 by cornholio
try looking for libmd0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Feb 2024 12:00 #292211 by B.Reilly01
Unfortunately, Libmd0 comes back same result - unable to locate package

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Feb 2024 13:41 #292213 by tommylight
The following user(s) said Thank You: B.Reilly01

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Feb 2024 20:58 #292248 by B.Reilly01
Thanks Tommylight, unfortunately, this didn't solve the issue... mesaflash says it needs libmd still

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Feb 2024 21:51 #292252 by B.Reilly01
Okay, I was able to get an older version of libmd installed from that ftp site. I just had to use an older version. Now that that is installed, mesaflash is installed, and now my ethernet port is non-responsive. I'm gonna work on that now.
The following user(s) said Thank You: tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Feb 2024 00:48 #292265 by B.Reilly01
Well, one step forward, two steps back. I restored the eth0 connection, replaced the mesaflash that came in pathpilot, and... lost a feature of the original mesaflash. Looks like --query used to be a function of mesaflash, but is no longer. is there a replacement for querying the board to find out what it is? Right now PP issues a "sudo mesaflash --query --addr 10.10.10.10 --verbose" but the query is not an option of mesaflash 3.5.5, foolishly, I didn't check what version of mesaflash was included in PP before overwriting it, so I may have to reinstall PP entirely.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Feb 2024 01:30 #292267 by PCW
--query was never a function of stock mesaflash, it must be something Tormach added

Best  would be to edit the PP startup script so it doesn't use mesaflash at all
(since its a bit crazy to mess with firmware in a  startup script)
The following user(s) said Thank You: B.Reilly01

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Feb 2024 02:56 #292271 by B.Reilly01
That's a much better idea than the wall I've been beating my head against

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Feb 2024 02:20 - 04 Feb 2024 02:24 #292352 by B.Reilly01
okay, I'm getting further. Now LinuxCNC starts to load when the board fails "HM2 registration", then rtapi_app_main: Invalid argument (-22), then some other fails and it shuts down. I came to realize that PP2 is based on Linuxcnc2.8.0~pre1 and support for the 7i97T was added to 2.9.1. I wonder if there's a way to upgrade the background linuxcnc version to 2.9.1?
wrote rtapi_app pid 2924 to /sys/fs/cgroup/cpuset/rt/tasks hm2: loading Mesa HostMot2 driver version 0.15 hm2_eth: loading Mesa AnyIO HostMot2 ethernet driver version 0.3 iptables: No chain/target/match by that name. hm2_eth: 10.10.10.10: Hardware address: 00:60:1b:17:80:02 hm2_eth: Unrecognized ethernet board found: 7I97T -- port names will be wrong hm2_eth: discovered 7I97T hm2/hm2_7i97.0: Smart Serial Firmware Version 43 Board hm2_7i97.0.7i76.0.0 Hardware Mode 0 = standard Board hm2_7i97.0.7i76.0.0 Software Mode 0 = io_spin Board hm2_7i97.0.7i76.0.0 Software Mode 1 = io_ana_spin Board hm2_7i97.0.7i76.0.0 Software Mode 2 = io_enc_ana_spin_fv hm2/hm2_7i97.0: inconsistent Module Descriptor for PWMGen, not loading driver hm2/hm2_7i97.0:     Version = 1, expected 0 hm2/hm2_7i97.0:     NumRegisters = 5, expected 5 hm2/hm2_7i97.0:     InstanceStride = 0x00000004, expected 0x00000004 hm2/hm2_7i97.0:     MultipleRegisters = 0x00000003, expected 0x00000003 hm2/hm2_7i97.0: inconsistent Module Descriptor! hm2/hm2_7i97.0: failed to parse Module Descriptor 7 board fails HM2 registration hm2_eth: rtapi_app_main: Invalid argument (-22) basic7i97.hal:11: waitpid failed /home/operator/tmc/bin/rtapi_app hm2_eth basic7i97.hal:11: /home/operator/tmc/bin/rtapi_app exited without becoming ready basic7i97.hal:11: insmod for hm2_eth failed, returned -1 HALCMD ini file /home/operator/tmc/configs/tormach_mill/Basic7i97-1.ini load failed with config file basic7i97.hal Shutting down and cleaning up LinuxCNC... 2913 Killing linuxcncsvr Killing task linuxcncsvr, PID=2913   PID TTY      STAT   TIME COMMAND 1805
Attachments:
Last edit: 04 Feb 2024 02:24 by B.Reilly01. Reason: Added relevant log section

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cncbasher
Time to create page: 0.153 seconds
Powered by Kunena Forum