Probe Test

More
07 Apr 2020 12:36 #163048 by little_sparky
Probe Test was created by little_sparky
Hi All,

after almost 2 years I can finally see the home straight! Cant thank you all enough.

One thing I have a small question about is the probe test.

When I click the probe test button, it goes down until it touches the top of the material and when it triggers the float switch it immediately stops and an error message comes up saying float switch detected while moving to probe height.

I thought this would be right, except I thought it is meant to retract to the pierce height ready to cut.

I am not sure if I am on the completely wrong tram here or if this is normal or what the go is.

Thank you in advance.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 12:40 #163049 by phillc54
Replied by phillc54 on topic Probe Test
Normally that would mean you have the Probe Height set too low.
Probe Height is measured from the Z Minimum Limit.
It should move down at Setup Speed until it reaches Probe Height then it moves at Probe Speed until it reaches the material.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 12:43 #163050 by little_sparky
Replied by little_sparky on topic Probe Test
i thought this was the case, but then when I set the probe height higher, it would just come down to the new height (say 20mm above material), stop, wait for the 10 seconds and then retract back up to a random height where it started.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 12:53 #163052 by phillc54
Replied by phillc54 on topic Probe Test
Check the ini file for the button code that does the probe height and make sure it is:
BUTTON_n_CODE = probe-test 30

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 12:54 #163053 by little_sparky
Replied by little_sparky on topic Probe Test
okay will do, i have this set to 10 currently, does it not work at 10?

Ill go change this and get back to you. Thank you

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 12:56 #163054 by phillc54
Replied by phillc54 on topic Probe Test
It should, that means it will wait 10 seconds at Pierce Height.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 13:02 #163056 by little_sparky
Replied by little_sparky on topic Probe Test
Do these settings look right?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 13:04 #163058 by little_sparky
Replied by little_sparky on topic Probe Test
I changed probe-test 10 to probe-test 30 and still the same thing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 13:10 #163059 by little_sparky
Replied by little_sparky on topic Probe Test
Okay I think I worked it out! My probe speed must have been too low
The following user(s) said Thank You: phillc54

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2020 13:11 #163060 by little_sparky
Replied by little_sparky on topic Probe Test
I also unchecked the “ohmic probe enable” box in the plasma run screen

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: snowgoer540
Time to create page: 0.164 seconds
Powered by Kunena Forum