Light Machine Corp. Benchman XTr (retrofit)

More
25 Mar 2019 17:43 #129597 by x-Intelitek Engineer
Pegasus,
Weren't you sending that ATC board to Intelitek for evaluation?
Haven't heard an update.
What part of the country are you in?
I don't want specific address, just general area.
I do some limited traveling and it is possible I'm going through your area and could stop and maybe help.
These Benchman machines are my babies and I hate seeing them act up.
The following user(s) said Thank You: james891

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Mar 2019 17:57 #129599 by x-Intelitek Engineer
Until you get rid of that initializing the control board error, nothing I do can help. The last I understood, Intelitek was getting motherboards (computers) through Dell, but that was a dozen years ago now.
The following user(s) said Thank You: james891

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Mar 2019 18:07 #129601 by james891
Ok sounds good, appreciate the help. Would me not having this "shorting plug" cause this issue? I dont have a 4th axis. Also noticed j3 and j4 connectors are not plugged in on the ATC board. I will check the schematic see which one goes where. I noticed it before but figured it's not part of the breakoutboard, shouldnt cause an issue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Mar 2019 23:18 #129626 by project-pegasus
I did send the ATC board to Intelitek and they were able to repair the board (I believe they had to install and reflash a new eprom) and they got it working on their in-house XT. But when I installed it on my machine I couldn't get it to work; it basically did the same thing it was doing before. I may send it back and have them take another look, but I worry that there's something going on with my machine that may be frying the ATC board. I'm in the Los Angeles area BTW. I'm considering installing a bypass switch and just running the pneumatic drawbar manually.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Mar 2019 08:49 #129661 by pl7i92
there is a FAB lab around your location try to get help from there
lots of Pro and Nerds there

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Mar 2019 16:53 #129779 by andypugh

x-Intelitek Engineer wrote: You will need a motherboard with a full size ISA slot for the Nextmove card.
New ones are hard to come by these days.


I did a quick Google, and they don't appear to be that hard to find. A few on Amazon, for example.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Mar 2019 17:09 #129780 by x-Intelitek Engineer
I stand corrected.
Motherboards are available with ISA slots.
Thanks Andy!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Apr 2019 17:45 #130112 by 1996VMC4000
Apparently Intelitek no longer sells the 4th axis

This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF

jumper plug but did provide the attached jumper plug 32-5400-0386 wiring diagram.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: james891

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Apr 2019 22:01 #130119 by james891
That's great thanks for the diagram! Would not having this cause the no connection error? I did a fresh NT install with no luck and now am on the hunt for a pentium 3 in my area.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jul 2019 23:27 #139934 by project-pegasus
I'm trying to get a VMC 4000 back together but I don't have any wiring schematics. Does anyone have any diagrams for this? Even a few pictures of an open rear panel would really help me out. Right now I'm trying to get the wiring for the head reconnected.



Thanks,
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: cncbasher
Time to create page: 3.893 seconds
Powered by Kunena Forum