Qtplasmac Framing velocity

More
18 Oct 2021 17:14 #223479 by snowgoer540
Are you sure you’re on Debian 10?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2021 20:21 #223492 by paulsao
Replied by paulsao on topic Qtplasmac Framing velocity
I just updated to version 10 I had it in 9.9 install everything correctly but at the time of executing linuxcnc my configuration I have this error.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2021 21:13 #223496 by tommylight
The IP address on the PC is wrong, set it to whatever, just not 10.10.10.10 as that is the Mesa board address>
10.10.10.101 works

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2021 21:57 #223499 by paulsao
Replied by paulsao on topic Qtplasmac Framing velocity
I changed the ip and I have the same error, atualize must be 9 to must 10 and now that I put in the terminal 7i96 I get that it does not recognize I think I have to install the package again but now the configuration tool?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2021 22:08 - 18 Oct 2021 22:08 #223500 by PCW
Replied by PCW on topic Qtplasmac Framing velocity
If you fetched a recent LinuxCNC package, there was some breakage
that disabled setuid mode, leading to the type of permission problems
shown. Refetching should fix this.
Last edit: 18 Oct 2021 22:08 by PCW.
The following user(s) said Thank You: paulsao

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2021 22:20 #223503 by paulsao
Replied by paulsao on topic Qtplasmac Framing velocity
Thanks for your help, so should I reinstall linuxcnc again?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2021 22:27 #223505 by PCW
Replied by PCW on topic Qtplasmac Framing velocity
I'm not sure this is the issue but if you installed a very recent version of LinuxCNC master, you need to re-install LinuxCNC
The following user(s) said Thank You: paulsao

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Oct 2021 16:01 #223571 by paulsao
Replied by paulsao on topic Qtplasmac Framing velocity
Reinstall debian 10 buster again and it worked, thanks for your help, also qtplasmac was already updated to the latest version, the configuration backup was a great help without that it was dead.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Oct 2021 16:42 #223576 by snowgoer540
Glad you got it going again. I assume you figured out your issue in this post:

forum.linuxcnc.org/38-general-linuxcnc-q...find-file-tcl#223553

Usually that happens when the symbolic link in the config folder gets messed up or deleted.

But sounds like you got it going again?
The following user(s) said Thank You: paulsao

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Oct 2021 16:57 #223577 by paulsao
Replied by paulsao on topic Qtplasmac Framing velocity
If everything is already working very well, that problem took me hours to solve, and I wonder why Windows 10 when extracting the backup of the configuration deletes all the files in the folder included in the machine. tcl, I had to extract it on Debian using "tar" and saw that file appear. Tcl that was needed and everything was solved.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: phillc54
Time to create page: 0.088 seconds
Powered by Kunena Forum