My Newb Plasma Table Attempted Build

More
30 Jul 2020 16:28 #176539 by dvn4life1972
This is the machine's first test cut, another square using the wizard with leadin/leadout.

Quite different than the old setup. I have yet to dial in my cut parameters with this new duramax retrofit machine torch and the newer type consumables...so it just gets better from here forward.

This old Dell starts acting up after it's been on for a while. The latency rises and watchdog comes in, then on a power cycle while it's still warm it has difficulties booting. I think at a minimum I'm gonna replace the HDD and maybe with a SSR. Then see if that clears up the other issue.

Anyway, the plasma table is working great so far.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: phillc54, tommylight, thefabricator03, snowgoer540

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jul 2020 16:49 #176540 by tommylight
The following user(s) said Thank You: dvn4life1972

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jul 2020 17:19 #176546 by dvn4life1972
The one on the left was on the v1 machine with that backlash error.. on the right v2, not yet cleaned up either.

Attachments:
The following user(s) said Thank You: thefabricator03

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jul 2020 18:11 - 30 Jul 2020 18:12 #176551 by dvn4life1972
Video of the pictured cut. The PC tripped the watchdog again. But the cut quality and whatnot is all there.

drive.google.com/file/d/12ey7QgAnS-NKVvD...h1/view?usp=drivesdk

Attachments:
Last edit: 30 Jul 2020 18:12 by dvn4life1972.
The following user(s) said Thank You: phillc54, tommylight, thefabricator03

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2020 01:15 #176834 by dvn4life1972
I think I have the watchdog and latency errors resolved now. Popped a SSD and doubled the memory (was 4GB), I've left it on all day and periodically monitored it and no issues whatsoever.

After 7 hours I cut this...the vid is for Tommy, he likes motion-pictures lmao!

drive.google.com/file/d/14L-lPInLyiLZKfy...vT/view?usp=drivesdk
The following user(s) said Thank You: phillc54, tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2020 01:31 #176838 by phillc54
Looks like your rebuild was worth the time and $
The following user(s) said Thank You: dvn4life1972

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2020 01:41 #176840 by dvn4life1972
It's really nice to just be spending time tuning it in. I keep waiting for some issue to pop up, that v1.0 has me keyed up!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2020 03:57 #176856 by thefabricator03
Sometimes going back and getting the basics nailed down can solve a lot of issues. I am glad your machine is up and running. Looks like you will have some fun with it.
The following user(s) said Thank You: dvn4life1972

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2020 07:46 #176867 by tommylight

dvn4life1972 wrote: After 7 hours I cut this...the vid is for Tommy, he likes motion-pictures lmao!

Very nice, glad you got everything working properly so you can finally start enjoying working with it.
And i do like motion pictures, i watch everything at 1.5X or 1.75X speed. Everything.
The following user(s) said Thank You: dvn4life1972

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2020 09:39 #176881 by rodw

dvn4life1972 wrote: Popped a SSD and doubled the memory (was 4GB), I've left it on all day and periodically monitored it and no issues whatsoever.


Ooops, I've only ever used 4 gb!

But it is great to see you flying now. The thing is it might be a learning curve getting your machine going but you only ever need to do that once. With some other systems, you'll fight with it forever!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.220 seconds
Powered by Kunena Forum