Help with homing on dual axis PlasmaC

More
24 Jul 2020 21:00 - 24 Jul 2020 21:03 #175676 by snowgoer540

I have a brain fade.. re 7i96

On a Hypertherm 45xp the torch start wires are green and black the manual states dry contacts

I have connected them to hm2....ssr.......7i96....00 output this does not fire the torch.

Do I have to put 24V on pin 14+ and then connect green to pin 12- then black to gnd


No, what you had is correct, you are just closing a contact, and the SSR works (I just helped someone set their table up this way very recently). However, it is possible to get it backwards because the hypertherm is flowing electricity to complete the circuit and you probably aren't biasing the SSR correctly. Try reversing them from what you had.

The guy I helped used this diagram:



Edit: The 7i96 does light up when you activate the output. Make sure you have the address for the SSR correct. should be:
hm2_7i96.0.ssr.00.out-00
Attachments:
Last edit: 24 Jul 2020 21:03 by snowgoer540.
The following user(s) said Thank You: Clive S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Jul 2020 22:07 #175685 by Clive S
Yes thanks I did have it correct but the plug was wired incorrect. the green and black turned out to be red and black. Go figure:(

Thanks for the confirmation.
The following user(s) said Thank You: snowgoer540

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Jul 2020 22:15 #175686 by rodw
Always pays to trust nothing and test everything from the source with a multimeter. Saves a few hours of angst!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Jul 2020 23:17 #175694 by tommylight

........ Saves a few hours of angst!

Angst = fear in German ! :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Jul 2020 23:58 - 25 Jul 2020 00:02 #175700 by phillc54

Chris has pushed a fix to Pncconf for the pid.n.maxerror issue.


Do main LinuxCNC updates come along with the recovery branch? I dont need this one, just was curious.

Yes, I like to keep my test branches (if any) as up to date as possible.

EDIT: Actually that may not be true. I bring my test branches up to date when I update PlasmaC. If there are other changes to 2.8 or master after that then they will not appear in my test branches.
Last edit: 25 Jul 2020 00:02 by phillc54. Reason: more info
The following user(s) said Thank You: snowgoer540

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2020 11:36 #175728 by Clive S
Question

I am setting up this 45xp with it set to 20:1 it is showing -50V in plasmaC when cutting it is showing 135V and the THC is not working

Any suggestions?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2020 12:03 #175729 by phillc54
What are your settings in the config panel.

What is THC doing or not doing, is it enabled in the run panel and the cut parameters?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2020 12:38 #175732 by Clive S

What are your settings in the config panel.

What is THC doing or not doing, is it enabled in the run panel and the cut parameters?


Phill I am trying to do this remotely .

The THC is not adjusting the Z As you can see it is showing -59 when idle and about 140V when cutting
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2020 12:48 #175734 by snowgoer540
Looks to me like your offset and scale could be off. Which THCAD are you using? Can you post your 0v and max volt frequencies? Also, jumper setting on the THCAD? At least that way we could verify your settings.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2020 12:53 #175736 by Clive S

Looks to me like your offset and scale could be off. Which THCAD are you using? Can you post your 0v and max volt frequencies? Also, jumper setting on the THCAD? At least that way we could verify your settings.[/quote

THC-10 0v = 116.4 10v = 965.3 jumper 32 Plasma set at 20:1

I get this to be Scale 00753917 offset to be 3637.5

The following user(s) said Thank You: snowgoer540

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: snowgoer540
Time to create page: 0.166 seconds
Powered by Kunena Forum