QtPlasmaC release.

More
06 Apr 2021 11:37 #205080 by snowgoer540
Replied by snowgoer540 on topic QtPlasmaC release.
Without seeing your config it's hard to say if there is something small you might be overlooking or something special about your config we haven't thought to duplicate over here?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Apr 2021 12:39 #205091 by tommylight
Replied by tommylight on topic QtPlasmaC release.
Was thinking the same thing when i noticed that so i made a new config, still slow.
Pressed for time trying to finish the new shop so not much time to test, but i did use the latest buildbot today and no change.
Will have to do a deep dive as soon as possible .....
Thank you, all.
The following user(s) said Thank You: phillc54, snowgoer540

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 01:47 #205221 by phillc54
Replied by phillc54 on topic QtPlasmaC release.
I just downloaded the latest Builbot version, it reports as v2.9.0pre0-3775-gd2e2104fa

It seems to work OK here in Mode 0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 11:56 #205245 by tommylight
Replied by tommylight on topic QtPlasmaC release.
Just noticed something else :
Machine homed and ready, torch enabled, press F9 probe ok, fires the torch, jog a bit doing a short (2 -5cm) cut, press F9 again arc stops, BUT Z axis remains low, DRO shows Z axis moving very slowly up, this goes on till esc is pressed.
Never mind, more important, what can be causing the torch to move so slowly?
Checked hal and in and connections, set debounce to 1, different values for THC PID, volts per mm, no impact.
Pretty sure i messed up something as i had lately the same issue with Axis till the THC stopped working altogether, it does not enable no matter what i do to it.
In a bit i will start from scratch, see if that helps, but if it does i will have to investigate further.
Thank you all, sorry for being so absent lately.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 12:29 #205249 by phillc54
Replied by phillc54 on topic QtPlasmaC release.
Tom, you really are seeing some odd issues.

After probing does the z axis move up slowly to pierce height or at normal speed?

If you do a normal cut does the the z axis move up slowly at the end or normal speed?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 13:57 #205255 by tommylight
Replied by tommylight on topic QtPlasmaC release.
Normal speed in both cases.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 19:03 - 07 Apr 2021 19:04 #205279 by bevins
Replied by bevins on topic QtPlasmaC release.
I am seeing something odd. Dont know if it is just me but: I updated yesterday.

When running a program, I hit cycle stop, all jogging is disabled or not working. Keyboard, gui and mpg all stops working.

Is there a delay by design? I waited 2 minutes and still no jogging. Just have to hit power button and back on then it starts jogging again.
Last edit: 07 Apr 2021 19:04 by bevins.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2021 23:24 #205296 by snowgoer540
Replied by snowgoer540 on topic QtPlasmaC release.

Just noticed something else :
Machine homed and ready, torch enabled, press F9 probe ok, fires the torch, jog a bit doing a short (2 -5cm) cut, press F9 again arc stops, BUT Z axis remains low, DRO shows Z axis moving very slowly up, this goes on till esc is pressed.
Never mind, more important, what can be causing the torch to move so slowly?
Checked hal and in and connections, set debounce to 1, different values for THC PID, volts per mm, no impact.
Pretty sure i messed up something as i had lately the same issue with Axis till the THC stopped working altogether, it does not enable no matter what i do to it.
In a bit i will start from scratch, see if that helps, but if it does i will have to investigate further.
Thank you all, sorry for being so absent lately.


Tommy, made a quick video here to show F9 behavior on my table. Of course the torch was off but it seems ok here. Pardon my slow probe speed, it was still set up for the height when I tested the thc on a slope cut.

The following user(s) said Thank You: bevins, tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Apr 2021 10:10 #205314 by bevins
Replied by bevins on topic QtPlasmaC release.
Thanks, that update fixed the jogging issue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Apr 2021 11:03 #205316 by tommylight
Replied by tommylight on topic QtPlasmaC release.
Sorry for the slow response,
After the latest update i could not reproduce the slow retraction from F9 use, so all good as far.
But still did not figure out the slow reaction of the THC, will try to do a new config later on.
Snowwy, thank you.
The following user(s) said Thank You: snowgoer540

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: phillc54
Time to create page: 0.125 seconds
Powered by Kunena Forum