Manncorp ECM93 Pick and Place

More
07 Jul 2021 13:02 - 08 Jul 2021 21:45 #213966 by my1987toyota
Thanks to PCW, rodw, and others the encoder is now working. Connecting TB3 pin 23 and TB1 pin 8 did the trick. I still have to figure out why the A axis jog turns soooo slow . I am at least 1 step closer.
Last edit: 08 Jul 2021 21:45 by my1987toyota. Reason: updating info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jul 2021 21:47 #214050 by my1987toyota
  Well the 7i71 came in today to drive the feed advancers. Time to get to work . Let the head aches begin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Jul 2021 01:09 #214467 by my1987toyota
 well that didn't take long . So Headache 1 the 7i71 starts up just fine with the PnP 6i25 and 7i76 over SSerial ( Blinking Green led ).
Unfortunately when I tried it on the 7i76e board at home all I got was a red led and a sneaky suspicion that the 2 boards 
aren't talking to each other. The reason I say that is when I checked the debug report it says the pin I am using to turn on
a flood cooling relay ( connected to the 7i71 ) is missing . Sorry I don't have the debug report to post. I will be plugging it in
to the PnP controller when I get to work in the morning to make sure I didn't somehow damage the 7i71 board. ( unlikely )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Jul 2021 01:34 #214471 by tommylight
Check both configs, the hal file has a
loadrt hm2_xxx followed by something like 0000xxxx
this is what i use for Mesa 7i92 with 7i77 and 7i74 attached to 7i70 and 7i71
loadrt hm2_eth board_ip="10.10.10.10" config=" num_encoders=6 num_pwmgens=0 num_stepgens=0 sserial_port_0=00000000 sserial_port_0=00010000 sserial_port_1=00200000"
notice the serial port stuff and the changing numbers, although not sure exactly what does what, it was quite a while back when i dealt with that.
The following user(s) said Thank You: my1987toyota

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Jul 2021 12:38 #214567 by my1987toyota

Check both configs, the hal file has a
loadrt hm2_xxx followed by something like 0000xxxx
this is what i use for Mesa 7i92 with 7i77 and 7i74 attached to 7i70 and 7i71
loadrt hm2_eth board_ip="10.10.10.10" config=" num_encoders=6 num_pwmgens=0 num_stepgens=0 sserial_port_0=00000000 sserial_port_0=00010000 sserial_port_1=00200000"
notice the serial port stuff and the changing numbers, although not sure exactly what does what, it was quite a while back when i dealt with that.
 

 Thanks tommylight I will look into that as soon as I can. I tested the card out this morning on the 6i26 / 7i76 PnP . Unfortunately
it no longer gives me the happy blinking green light when I launch any of the PnP's linuxcnc profile's. . I hope I didn't somehow corrupt
the 7i71's PIC.
The following user(s) said Thank You: tommylight

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2021 01:10 - 14 Jul 2021 01:11 #214661 by my1987toyota
tommylight is there a simple way to ping the 7i71 to tell if it's even being seen by the 7i76 or the 7i76e?
Last edit: 14 Jul 2021 01:11 by my1987toyota.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2021 01:54 #214665 by tommylight
Not that i know off, but pretty sure PCW would have something to say about it.
Still, as far as i know the SSERIAL is either working or it is not, when not usually a cable issue or hal loadrt line.
Also there should be an LED to show a valid connection, there is the "show hal configuration" to check if the card is there and see the pins and their name/numbering, and after all that is OK there are LED's for every output pin on the Mesa 7i71 near the output terminals.
Might want to post this also on the "driver boards" section of the forum as that is where PCW is at.
The following user(s) said Thank You: my1987toyota

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2021 11:57 #214725 by my1987toyota
Thanks tommylight I will do that later this evening. ( my time )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2021 12:13 #214726 by rodw
Replied by rodw on topic Manncorp ECM93 Pick and Place
is smart serial enabled in your hal file on the line for  hostmot2?
Are you using the same known good cable?
Is the cable a 568-A or 568-B version?. The manual will only give a pinout for one  of these. If you have the wrong kind, you need to work out hte changed pinout.
The following user(s) said Thank You: my1987toyota

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2021 13:55 #214738 by PCW
Replied by PCW on topic Manncorp ECM93 Pick and Place
1. Do you have field power to the 7I71? (you should get a red fault light if powered)
2. How is the serial cable 7I71 connected to your system?
3. What is the hm2_pci or hm2_eth driver command line?
The following user(s) said Thank You: my1987toyota

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.093 seconds
Powered by Kunena Forum